HTML

MusicMachine

Zeneszerzéssel, zenei szoftverekkel kapcsolatos infók, saját hétköznapi élményeimmel és véleményeimmel tálalva.

Friss topikok

Linkblog

Zeneszerzés, hétköznapi életem

2011.04.09. 02:39 A zenész

Ebben az országban mindent szabad!

Címkék: rendőr kulcs rablás arany betörés löszfal

Eme történet aktualitása egy héttel ezelőtt volt, amikor párommal úgy döntöttünk, átruccanunk párom testvéréhez Dunaújvárosba. 10 körül elindultunk, aztán jót beszélgettünk, és nekiálltunk főzni. Jobban mondva Zsuzsa állt neki, mi meg néztük.

Már majdnem kész volt minden étel amikor hívást kaptam az androidos telefonomra. Felvettem, de nem szólt bele senki. Igazából semmi sem hallatszott. Letettem. Ez több alkalommal is megismétlődött, mire ráébredtem, hogy az Android úgy sz.. ahogy van. Tipikus szoftverhalál. A telefonszám ugyanakkor kijelzett, így párom telefonjáról visszahívtam a számot. Legnagyobb megdöbbenésemre a szomszédunk szólt bele a telefonba, akivel még jól megismerkedni sem tudtam, tekintve, hogy kéthetente ha járnak a nyaralójuknál akkor sokat mondok. Telefonszámot meg végképp nem cseréltünk. Még meglepődni sem tudtam, de már elkezdte mondani, hogy betörtek a házamba, és a rendőrök már helyszinelnek.

Mondanom se kell, egy pillanat alatt felment bennem az adrenalinszint. Lelki szemeimmel már láttam az összes eltűnt stúdiófelszerelésem üres helyét a szobában. Ennyit az ebédről. Azonnal kocsiba ültünk, és 10 perc alatt Kulcsra értünk.

A háznál már vártak bennünket, két nagyon kedves polgárőr és rokonszenves rendőr vette kezelésbe az ügyet. Amikor megláttam mi tűnt el, fellélegeztem. Szinte semmi. A szomszéd hölgy zajt hallott és felgyalogolt a mi házunk magasságáig. Tekintve, hogy egy 15 méteres domb tetején van a házunk, ez nem lehetett könnyű, de megtette. Egy rövid, vagy félhosszú hajú férfi lépett ki az ajtónkon, és egy kutya várta a házon kívül. Amikor a férfi meglátta, hogy lebukott, köszönt a szomszédnak, majd azzal a lendülettel ledobott mindent, és lelépett a kutyájával együtt.

A helyszínelésnél derült ki, hogy mit is akart magával vinni. Elég morbid. Egy pár Shell alakú aranyfülbevaló és egy bozótvágó kés alakú fülbevalópáron kívül el akarta vinni a tusfürdőink, a fogkefénk, sőt még a szennyesben lévő pólóm és nadrágom is bepakolta a zsákba. Ezen kívül magával ragadott egy ezer éves Tesco-s kihúzható TV antennát is. Miután rablónk felfogta, hogy ez nem túl nagy fogás, szépen összekarcolta a Számítógépes monitoraim,  az egyiket kirángatta a helyéből, mindezt úgy, hogy szakadt a vezeték, a számítógép háza meghajlott.

Hatalmas szerencsénkre csak a fülbevalókat és némi készpénzt tudott elvinni az idióta baromállatja, meg a hátitáskám, amiről azt hitte nagy érték lehet benne, mert tele volt a zenei alkotásaim mentett munka DVD-ivel. Ez utóbbiról legalább van biztonsági másolatom.

Rettenetesen haragszom erre a mocsodék utolsó szarszemű gennyládára. Ha rajtakaptam volna, lehet, hogy nagyon kapott volna. Így is van elég bajunk, ez meg belerondít az amúgy sem fényes jövőképbe. Van olyan nap amikor zsíroskenyeret eszünk teával, mert másra nem futja, de ezt az ilyen utolsó mocskok ezt nem tudhatják. Csak azt látja, hogy tel van a lakás technikai cuccal, akkor biztos jól megy a parasztnak. Arra nem gondol, hogy egy élet munkája van benne.

Közel fél éve élünk itt. Arra már nem volt lehetőség, hogy védetté tegyük a házat, mert az előző ház eladásán 1.5 millát buktunk, csak azért, hogy szabaduljunk a hiteltől. Della nyista.  Nem azért, hogy sírjon a szám, de ez már vérforraló. Ebben az országban mindent szabad.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freddymusic.blog.hu/api/trackback/id/tr402811167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása